keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kommentti "vieraskirja"

Tervetuloa vieraskirjaan! Jätä meille oma tervehdys kommenttikenttään! ;-)

94 kommenttia:

RETKIREMMI: kirjoitti...

Testi ja tervehdys!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tarina taas kerran. Tekstiin on nyt panostettu taas entistä enemmän. Mikä on johtanut siihen että tarina on pitkä ja paljon kuvia. Minulla kesti vajaa tuntio kun katselin kuvat ja luin tarinan ajatuksella läpi. Hienoa, Parhaat vaellustarinat mitä netistä löytyy.

Terveisin
Pekka Tarvainen

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisia matkakertomuksia, oli kiva lukea niitä. Tuo Pältsan aloituskuva on aivan upea.

Anonyymi kirjoitti...

hienoja kuvia ja herrasmiehia.

t.minna-maija

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia, tekee mieli lähtee uudestaan vaellukselle :)

T: Anna ja Joakim

Anonyymi kirjoitti...

Odottaen uusinta kertomusta... - jatkakaa vaan reissujen dokumentointia meidän muiden iloksi. Upeita kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienoja kuvia kertomuksien kera :)
Ens syksynä olis tarkoitus lähteä Sarekkiin ja polte on jo melkoinen, kun näitä juttuja lueskelee.
Kysymys: Paljonko laivamatkat maksoivat Sarekissa 2009?

t. Pete

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Pete ja kiitos mukavista kommenteistasi. Seuraile sivujamme, sillä kohta alkaa uuden reissun suunnittelu.

Tässä on linkki venekyytien aikatauluihin ja maksuihin v. 2009.

http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/Inspiration/Vandring/Tag--flyg--bat--busstrafik-till-sommarfjallen-/

Suomen Ladun jäsenet maksavat saman alennetun hinnan kuin STF:n jäsenetkin.

Venekuljetukset lähtevät Ritsemistä, Vietaksesta ja Kebnatsesta. Sarekin kansallispuistoon pääse myös ilman venekyytiä Suorvan padon kautta. Sitä en tiedä, mihin siellä saa jättää autonsa (jos menette nimittäin omalla autollanne).

Terveisin Eero

Harry Lammi kirjoitti...

Remmi se vaan pysyy päällä! Kiitos jälleen kerran AIVAN mahtavasta kuvakavalkadista menneeltä kaudelta Sarekissa. Sinne on päästävä.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava sivusto! Hienoja kuvia ja juttuja!

Vinkit jakoon: retkiruokareseptejä pitkille vaelluksille osoitteessa www.tunturikeittio.com

T.Outi

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa luettavaa! Jonain päivänä vois itekin kokeilla...

Autonvuokraaja kirjoitti...

Hyvää luettavaa, vaikka päivityksiä ei paljon ole viime aikoina sadellutkaan. Onko tätä jatkossa tarkoitus pitää elossa?

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve, Autonvuokraaja!

Kiitos kommentistasi. Sivua on ehdottomasti tarkoitus pitää tulevaisuudessa taas aktiivisempana. Reissut jatkuvat!

Mukavaa kevättä,

Retkiremmi

Henry poeka kirjoitti...

Hieno on kertomus. Itellä olis kansa tarkotus lähteä kesällä Pältsan ja Bárraksen suunnalle. Moskkugáisin massiivin jos kiertäisi Isdalenin puolelta - siinä kun on vieressä.
Onko jotain vinkkiä mitä kautta tuolle Pältsanin terävälle huipulle kannattaisi nousta? Ittelläni haaveissa Otertindenin (Signaldalenissa)kanssa.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Meidän reissumme jäi Moskkugáisin osalta sen itäisten rinteiden ihailemiseen sekä leiriltämme käsin, että matkallamme huiputtamaan Pältsan korkeampaa pohjoista huippua.

Moskkugáisi ja Juoksvátnjunni ovat lähes samaa massiivia ja näiden usean huipun "valloittamisesta" (jos kiinnostaa ja kunto on kohdallaan) on hyvä kertomus Pekvarin kotisivuilla http://www.pekkavaris.net/vaellus/paltsan62005/2paiva.html.

Pekvarin kertomuksen sivulla olevasta kartasta näkee, mistä hän kaverinsa kanssa kipusi sille terävälle huipulle. Molemmat tulivat tosin Moskkugáisin ja Pältsan korkeamman huipun kautta terävän ja laakean huipun väliseen satulaan ja kiipesivät siitä sitten terävälle huipulle.

Me nousimme terävän ja laakean huipun välistä, etelään laskevaa (silloin) kuivaa vesiuomaa pitkin satulaan (tosin ensin menimme hieman liikaa vasemmalle) ja siitä jatkoivat Roope ja Tume taivaltamistaan pohjoiselle huipulle.

Mielessämme on käynyt ajatus palata jossain vaiheessa takaisin alueelle juuri Signaldalenin kautta ohi Barraksen ja ehkä käydä vielä tutkailemassa Isdalenikin.

Vaellusterveisin

Retkiremmi

tyttö tunturista kirjoitti...

Tervehdys!

Mahtavia kertomuksia teillä!

Olin viime viikolla Kilpisjärven seutuvilla hangilla hiihtämässä ja hiihdin tuon saman reitin, jonka te vaelsitte Pältsällä ja Paraksella 2008. Ihastuin alueeseen täysin ja olen menossa sinne elokuussa uudestaan, mutta maastopyörän kanssa. Ajattelin teiltä kysyä neuvoa, kun olette alueella kesällä liikkunut, että kuinka hyvin maastopohja sopisi pyöräilyyn? Ainakin kuvista päätelleen on oikein hienoa polkua. :) Toinen kysymys liittyy tuohon laivakyytiin, kulkeeko se jonkin aikataulun mukaan vai tilauksesta ja minkä hintainen kyyti se on?

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan sinulle tyttö tunturista ja kiitos kommenteistasi!

Retkiremmin jäsenet ovat tähän saakka pyöräilleet lähinnä asfaltoiduilla tai hyvillä hiekkateillä, joten emme osaa antaa ehkä aivan objektiivista vastausta kysymykseesi. Talvellahan lumi tasaa mukavasti maastoa peittäen pahimmat kuopat, kivirakan sekä puiden juurakot, jotka ovat tuttuja "vastuksia" kesällä jalkaisin vaeltajalle ja myös maastopyöräilijälle.

Mihin suuntaan ajattelit lähteä pyörälläsi Koltaluoktasta, Pältsastugalle vai Gappohyttalle? Tuo hieno, harjun päällä luikerteleva kulkeva polku oli Pältsastugan ja Gappohyttan välillä ja sinne päästäksesi pitää mennä ensin jommalle kummalle tuvalle.

Alla on lyhyt lainaus nimimerkki pelichion kirjoituksesta Fillarifoorumilta. Voit lukea sen kokonaan osoitteesta http://www.fillarifoorumi.fi/forum/archive/index.php?t-18224-p-2.html

"Kahden päivän retki kolmen valtakunnan rajapyykiltä Norjan puolelle Gappåhytalle (yöpyminen) ja siitä Pältsan kautta Keinovuopioon. 19,6km/7,8h + 48,9km/8,6h. Kolmen valtakunnan rajalta Gappålle oli 70-80% yhtä helvettiä. Alku puurajan alapuolella oli mukavaa metsäpolkua. Metsästä poistuttaessa lähti jumalaton nousu korkeampaan maastoon. Sen jälkeen maasto olikin kivikkoa seuraavat 10km, välillä sai ajaa joitain kymmeniä metrejä. Gappåhytalle päästyämme oli aika väsynyt olo emmekä jaksaneet tehdä suunnittelemiamme iskuja lähimaastoon. Gappålla pääsi virkistävään pikku jokeen kastautumaan, aurinko lämmitti kivasti vaikka ilta oli jo pitkällä. Polku Gappålta Pältsan tuvalle oli mukavaa alamäkeä kumpuilevan hiekkaharjun päällä."

Jos taas ajattelit lähteä meidän laillamme Pältsastugan suuntaan, niin ensimmäisen parin kilometrin matkalla on nousua 160 - 170 metriä, joka on aluksi loivaa jyrketen sitten loppua kohden. Polku siitä eteenpäin Pältsastugalle on kivikkoista http://picasaweb.google.com/lh/photo/b_8Q-K8rV_bzehcA2wFP9w?feat=embedwebsite http://picasaweb.google.com/lh/photo/I5n_FC0gtlaTggMT5ghDIA?feat=embedwebsite ja ravistaa varmasti pyöräilijää, vaikka fillarissa olisi kunnon jousituskin. Joudut varmasti myös kantamaan sitä paikka paikoin http://picasaweb.google.com/lh/photo/89vNAF0yAhlZ5wiw-tYXHg?feat=embedwebsite.

Eräs vaihtoehto on lähteä Norjan puolelta Signaldalenin läpi ohittaen Barras ja siitä sitten Gappohyttalle. Sieltähän lähti se mukava hiekkaharjujen päällä luikerteleva polku. Netistä löytyy kirjoituksia ja kuvia tästäkin reitistä.

M/s Malla-aluksen tämän kesän aikatauluista saat parhaan tiedon soittamalla sen kapteenille Kalle Mannelalle puh. 400 669 392 tai 016 537 783

Mielenkiintoista reissua sinulle ja kirjoitathan kokemuksestasi vieraskirjaamme, jotta me muutkin saamme sitten fiilisetellä.

Terveisin

Retkiremmi

Retkiremmi

JomppaS kirjoitti...

Mukava sivusto. Tarjoaa Lapin ja vaelluksen ystävälle paljon luettavaa sekä katsottavaa.

Hyviä reissuja jatkossakin!

RETKIREMMI: kirjoitti...

Kiitoksia kommentista, Retkikumppani! Hyviä reissuja myös sinulle!

Terv. Retkiremmi

Henkkapoeka (hene96@gmail.com) kirjoitti...

Tuo Kirkesdalen missä itse kävin patikoimassa, on kyllä ihan kokemisen arvoinen, niin kuin sanoin ei todellakaan mikään tunnettu tai suosittu reitti -- sepä siitä niin hauskan tekeekin.
Altevasskardettia (jonka pohjukassa reitti kulkee)ympäröivät monet yli 1400-nyppylät. Laakson nimikkohuippu Kirkestinden yltää 1677 m, ja samoin myös viereinen Mattágaisi 1636 m.
Muistaakseni tuossa tuon Mattágaisin ympärillä on parikin jäätikköä, en sitten tiedä millaisia luonteeltaan.
Mutta jos etsitte yksinäisyyttä ja haluatte kulkea ilman ainutta vasstaantulijaa, niin en voi olla suosittelematta Kirkesdalenia ja Altevasskardettia. !!

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan Henkkapoeka!

Tämän vuotinen Retkiremmin reissu tehtiin lähes kokonaan järvenpinnan tasolla (melontareissu), mutta tuli sentään huiputettua Koloveden korkein huippu Ukonvuori ;-) Komea paikka muuten, mutta pyöreälakisena ja metsäisenä ei korkeuseroa alla olevaan vesistöön juurikaan erottanut.

Pannaan korvan taakse tuo ehdottamasi paikka. Kartalta on jo katsottu sijainti.

Henkkapoeka kirjoitti...

Syksyinen (aina vaan) tervehdys Retkiremmille!
Mitäs kuuluu teidän syksyyn/ toivon mukaan alkavaan talveen? Onko minkäänlaisia suunnitelmia tai kiinnostusta talvivaelluksen tai muun vastaavan reissun suhteen??

Itse jostain kumman syystä odottelen jo jollain tapaa haikeana, viime kesän reissuja muistellen kesää, lupauduin nimittäin alkukesästä lähtemään Lyngeniin Jiehkkevárrille.
Raju treeniputki siispä päällä, toivon mukaan pääsee pian suksille. Täytyy varmaan käydä kausi avaamassa jossain pohjoisempana.

Hauskaa syksynjatkoa koko Remmille!

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan Henkkapoeka ja kiitos viestistäsi!

Mukavaa kun jaksat seurata sivujamme ja kirjoittaa käymisistäsi vieraskirjaamme.

Nyt vedetään hiukan henkeä ennen seuraavaa reissua. Suunnitelmissa on jotain, sillä ensi vuonna olisi tiedossa Retkiremmin 10-vuotisuhlareissu.

Talvivaelluksetkin ovat käyneet mielessä, mutta remmiläisten perheenjäsenet ovat ainakin toistaiseksi halunneet pitää isät/aviopuolisot vielä kotona talviaikaan.

Hiihtelehän varovasti siellä tuntureilla, etteivät paikat säry.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno reissuraportti!

Tehtiin emännän kanssa sama retki heinäkuussa. Mutta ottakaahan nyt ensi kerralla oikeata ruokaa mukaan! Koko kajakkiretkeilyn hienoin puoli on, että mukaan mahtuu niin grillimakkarat kuin entrecoteetkin, hajujuustot, kaiken väriset viinit ja oluetkin, lettutarpeet joka illaksi jne. (meillä jäi osa herkuista syömättäkin, kun tuli uistimella isoja ahvenia pitkin matkaa)

Henkkapoeka kirjoitti...

No johan nyt. Melkoinen saavutus tuo 10 vuotta. Toivottavasti saadaan kuulla vielä vähintään toiset 10 vuotta Remmin kertomuksia. Mitäs jos juhlan kunniaksi Remmi suuntaisikin jollekin suuremmalle huipulle ==DDD kuten Alpeille. ;)

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Henkkapoeka!

Kyllä olisi tarkoitus jatkaa niin kauan kun jalat vaan kantaa. Onneksi remmiläisillä on jälkikasvua, jotka jatkavat (toivottavasti) aikanaan nykyisen vaariosaston jalanjäljillä ;).

Nykyporukka ei taida ryhtyä kuitenkaan vuorikiipeiljöiksi, mutta mistäs sitä tietää mitä nuo tulevat remmiläiset tekevät 10 vuoden kuluttua, ylittävät Etelämantereen, kiipeävät Mt Everestille jne.

Henkkapoeka kirjoitti...

Joo ei eipä tullu taaskaan hiihtämisestä juuri mitään. Pientä tuntumaa sai tällekin talavelle, mutta eipä tuo Ylläksen porukka ollut kovin paljoa latuja availlutkaan. Mitäs remmin talaveen kuuluu??

Ja terveiset muuten tuolle Emperor -hupparia kantavalle jätkälle!!! Ihan pirun asiallinen bändi, ja paita!!!!!!

RETKIREMMI: kirjoitti...

Tere Henkkapoeka,
Remmin talvi kuluu ed. syksyn reissua fiilistellessä ja tulevan syksyn keikkaa suunnitellessa (1. suunnittelusitsi on pe 3.2). Hiihtovaelluksestakin on puhuttu, mutta toistaiseksi jäänyt suunnittelupöydälle. Ehkä sitten joskus... Saa nähdä päädytäänkö muuten ensi syksynä kairaan vai jatkuuko melontalinja...vai kenties pyöräily?

Norjaankin voisi lähteä - jos ei muuten, niin Emperorin takia. Ihsahn muuten veti sairaan hyvän keikan Tuskassa 2010. Kaikkien aikojen paras bändi ja Anthems paras bm-lätty!!!

Tv. Seppo

Henkkapoeka kirjoitti...

Asiameininki!!! Olin itekkin 2010 Tusksassa. Oli kova kattaus jo pelkästään Satyriconin takia..

On kyllä toisaalta tullut mietittyä semmostakin reissua että lähtis vartavasten Norjaan kahtomaan jotain kunnon old school -black metal -bändiä, esim Gorgorothia tai Carpathian Forestia, tai mitä näitä nykyään vielä "elossa" onkaan.
Mutta jahka sitä kesän tullen ihan vain patikoimaan lähtis ==DD, ja kahtelis nämä keikat sitten Suomessa...

RETKIREMMI: kirjoitti...

Samansuuntaisia pohdintoja meidänkin porukalla, joka on muuten retkiremmin "alajaos". Nähtiin muuten melkein Gorgoroth pari vuotta sitten Frostbite tapahtumassa. Olet ehkä kuullutkin, miten siinä loppujen lopuksi kävi - koko tapahtuma kusahti totaalisesti ja jäi siinä G:n lisäksi muutakin näkemättä mm. Mayhem. Parempi onni ensi kerralla....

Tv. Seppo

Henkkapoeka kirjoitti...

Voi voi... Gorgoroth, Mayhem, nuo olis kyllä mahtavaa nähhä livenä!!!! Täytynee toivoa että eksyvät Suomeenkin tässä lähiaikoina, ettei tarttis ihan Norskiin asti lähtä. Amon Amarthia mänen helemikuussa kahtomaan ;);)..

Anonyymi kirjoitti...

Kajakkipummi
Menee teidän piikkin, ettei tullut paljon nukuttua viime ehtoona eksyttyäni sivuillenne. Kertomukset tempaisivat mukaansa ja eihän lukemista voinut lopettaakaan.
Hienoja kuvia ja mukavan letkeetä tekstiä. Vierailu sivuillanne ei takuulla jää viimeiseksi. Vastapalveluksena voitte vierailla melontaretkeily aiheisilla sivuillani osoitteessa www.kajakkipummi.net. Toivottavasti sieltä löytyy jotain mielenkiintoista vesiretkeilyyn. Reitit ovat vapaasti kopsattavissa.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Tervehdys sinulle Kajakkipummi ja kiitos kommenteistasi.

Katselimme noita sinun Inarinjärven melontareissun kuvia. Komeita maisemia ja ilmatkin näyttivät olevan kohdallaan. Kalaonni oli teillä parempi. Saalinanne taisi olla taimenet. Me jouduimme tyytymään ahveniin, mutta parempi sekin kun ei mitään.

Me olimme muuten viime kesänä kahden vaiheilla menemmekö melomaan Inarinjärvelle vai Kolovedelle. Kolovesi voitti tällä kertaa, sillä olemme melonnassa vielä noviiseja ja Kolovesi oli meille tietynlainen koe siitä tuleeko melonta sisältymään jatkossa "harrastuksiimme" ja kyllähän se tulee.

Seuraava pitempi "vesivaellus", kun sen aika on, suuntautunee todennäköisesti sitten Inarinjärvelle.

Henkkapoeka kirjoitti...

Morjens Remmi!
Alakaa olla hiihdot tältä talavelta hiihdelty. Vielä pittää pääsiäesenä 40 kilsaa suksia.
Täytyy siispä kohta siirtyä juoksuun =))..

Onkos teillä vielä mittään suunnitelmissa kesälle??
Melekein tekis mieli kutsua Remmi mukaan miun Jiehkkevárrin retkikuntaan, kun kaverini ei vissiinkään suunnitellusti pääse lähtemään ;);).. wink wink ==DD

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Henkkapoeka!

Elokuussa olisi tarkoitus lähteä Abiskon maisemiin. Ollaan jo mietitty valmiiksi muutamia reittivaihtoehtoja. Stora Sjöfallet ja Sarek opettivat meille aikanaan kuitenkin sen, että vihreiden alueiden mäkärähelvetit jäävät suosiolla syrjään.

Henkkapoeka kirjoitti...

Minnekäs päin Abiskoa meinasitte??
Itte kävin siellä viime kesänä kalassa =)).
Siinähän olis yksi huippu joka miullakin kiehtois. Tai noh, moniakin huippuja mutta tuo Kåtotjåkka 1991 m, olisi kiva käydä kahtomassa :P:P..

RETKIREMMI: kirjoitti...

Ihan Kåtatjåkkaan asti ei mennä tällä kertaa. Reissun "rajat" ovat alueella Vassijaure - Hoiganvaggi- Giron - Siellajohka - Pallentjåkka - Tjuonathåkka - Abisko. Jossain tuon alueen sisällä tullaan kulkemaan, mutta ei sentään ääripäästä toiseen, sillä siihen ei viikoksi varattu aika riitä. Missä päin Abiskoa olit muuten kalassa ja saitkos saalista?

Henkkapoeka kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä =)).
Oltiin siinä ihan Torneträskin länsi-/luoteispäässä, jätettiin auto Norskiin vievän tien varteen ja paineltiin Njuoraeatnu -nimiselle joelle, joka laskee alempana Torneträskiin.
Saatiin muutama taimen, meleko pikkusia olivat. Kyllä niistä sapuskat sai.
Mutta kylläpä tuolla näkyi paikallisia liikkuvan, että ei se ihan tyhjä puro voi olla.

Henkkapoeka kirjoitti...

Moroo!
Ny se sitte selevis: heinäkuussa Kebnelle, ja Lyngeniin vasta loka- marraskuussa =P.

Mites tota, eikö oo kivvaa aekaa tämä kevät: miusta aenaki on kiva ko piäsee raekkaassa ves'satteessa juoksemaan ;);).
Kesäkuussa sitte Kuusaamoon kuukaudeks reenaamaan.

Jokos teillä suunnitelmat on yhtään kirkastuna edellisestä =P ??

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Henkkapoeka!

No ainakin silloin on Kebnen huiputtajilla todennäköisesti viranomaisseuraa ainakin Rabots -jäätiköllä, joka on suljettu muilta aina syyskuun 29. päivään saakka. Etsivät sieltä sen vuoreen törmänneen norjalaisen sotilaskoneen jäännöksiä.

Räntä-/vesisateessa ei olla juostu, mutta yritettiin "valloittaa" Sipoon korkein nyppylä kehnonkoilla keväthangilla. Siitä ja muista tulevista kotiseudun korkeiden kohtien huiputuksista ja suunitelmista on tulossa juttuja, eli seurailehan sivuja.

Björklidenistä lähdetään lännen suuntaan. Jossain vaiheessa, riippuen ilmoista/kunnosta/innosta, käännytään sitten etelään ja jos kuntoa riittäää ja/tai säät suosivat niin käydään vielä katsomassa Lapporten. Eiköhän sitä ole siinä tarpeeksi taivaltamista yhden viikon ajaksi.

Henkkapoeka kirjoitti...

Juu täytyy kahtella jos tulloo kapun koppalakki vastaan siellä källäillessä =D.

Tuo Lapporten kuulostaa kyllä pirun hyvältä, meikäläiseltä sen ihailu jäi siihen että sankan sumupilven seasta saattoi osan solaa hahmottaa.

Tuolla Sotungissa muuten sen niminen mäki kuin Högberget, kannattaa käydä kahtomassa.

RETKIREMMI: kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
RETKIREMMI: kirjoitti...

On käyty monet kerrat. Mukava lähiseudun fiilistelypaikka.

Henkkapoeka kirjoitti...

Se on joo ihan hauska mäki. Ja lähiseudun paras treenipaikka on muuten todennäkösesti Kulomäen täyttömäki ;);) sen mettänlaidasta lähtevän rinteen ko nousee hyvällä vauhdilla niin kyllä pistää jalat hapoille =P. näyttää ihan blösöltä mutta kyllä se nostaa sykkeen mukavasti kun pitää vauhdin sellaisena.

Hannu Forsman kirjoitti...

Kerrankin löytyi kunnon vaellus-sivu sieltä kotisuomesta. Itse osallistun Utsidan.se sivuille täällä Ruotsissa.
Todellakin sääli, että Tarfala jäi teiltä näkemättä, toisaalta, onhan se siellä vielä tulevaisuudessakin.
Itse kiersin Kebnemassiivin ympäri viime kesänä. Nikka,Vistas,Nallo, Sälka,Fjällstation. Mahtava viikko.
Tänä kesänä on vuorossa Sydtoppen, mutta aion kiertää Singicohkan ympäri Kaffedaaliin ja alaspäin Vierramvarrin kautta.
Todellakin mahtavaa,että on porukka jolla on vaellusviettiä.
Omat tuttavani tuskin tietävät mikä Kebnekaise on.
Hienoja tarinoita.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Hannu ja kiitos postista. Kyllähän se korpesi silloin aikanaan tuon Tarfalan poisjäänti, mutta kuten sanoit, niin siellähän se onneksi pysyy eikä karkaa minnekkään.

Ruotsin Lapissa on paljon nähtävää ja koettavaa, jopa jo niissä paikoissa missä ollaan jo käyty kerran. Elokuussa menemme katsastamaan meille vielä neitseellistä eli Abiskon aluetta, mikä näyttäisi kartalta ja kuvista katsoen sekä nettikirjoituksista päätellen olevan hieno ja monipuolinen paikka. Syyskuussa ollaan sitten viisaampia.

Hannu Forsman kirjoitti...

Tuli tässä vielä mieleen,että ei vaellus Nikkaan tarvitse olla yksitoikkoinen. Sillan pielestä, mistä polku lähtee Tarfalaan, voi nousta ylös tunturiin,on hienot tasangot ja helppokulkuinen, huikaisevat maisemat. Samaten, jos käy Tarfalassa esim. laakson reunaa, niin Tarfalasta voi nousta ylös ja suunnistaa kohti Nikkaa, Jos näkyvyyttä riittää niin Kebnen itäistä sivua ei paremmin taida muualta nähdä. Tarfalahan on muutoinkin risteys paikka, useampaan suunntaan. Älkää hyvät miehet toiste jättäkö väliin.

Henkkapoeka kirjoitti...

Morjestaa! täällä on Gebne huiputettu, millon työ lähettä reissuun ??

RETKIREMMI: kirjoitti...

Tervehdys Henkkapoeka! Toivottavasti sinulla oli paremmat Kebnen huiputussäät kuin mitä meillä oli molemmilla kerroilla. Reissuun lähdöstä voisi todeta ralliryhmä Hämmeen hittaita siteeraten, että "Kohlakkoin lähretähän".

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kuvista ja hienoista kertomuksista. Niitä selatessa tuntuu kuin olisi itse tehnyt reissun. Mukava, että teillä on myös reissuilla terve, lupsakka meininki ettekä pingota liikaa. Edesottamuksianne on ilo seurata. Itse sain teidän jutuistanne vinkin lähteä joskus tutkimaan Pältsanin ja Barraksen maisemia.

Tuukka K.

Henkkapoeka kirjoitti...

Kyllähän tuo oli, oikeestaan aika onnekkaastikin hyvä sää, edellisenä päivänä ko tultiin Fjällstationille niin satoi vettä kaatamalla, ja huiputuksen jälkeen huippu meni saman tien pilveen. Mahto perässä tulevilla ketuttaa ko tulivat kymmenen minuuttia liian myöhään. Hienosti oli kivikko heti Toppstuganin jälkeen lumen peitossa. Kova tuli siellä oli ja jokunen aste pakkasta. Sarekin huipuista löysin mm. Sarektjåkan ;);).

RETKIREMMI: kirjoitti...

Tervehdys Anonyymi ja kiitos postista. Pältsan ja Barras lähiympäristöineen ovat hienoja paikkoja ja niiden sijainti Kilpisjärven "naapurissa" mahdollistaa haluttaessa vaikka vain parin päivän "pikavierailut" alueelle.

Vaeltamisen pitää olla meidän mielestämme hauskaa ja rentouttavaa arjesta irtiottoa.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Moro Henkkapoeka! Taidat olla fruKebnekaisen suosiossa, sillä hän tuntuu jakavan kauniita huiputussäitä todella säästeliäästi.

Anonyymi kirjoitti...

Osaatteko suositella jotain näistä paikoista jossa olette käyneet? Kaikkihan on varmaan olleet hyviä reissuja mutta viikon mittaista reissua itse haen ja mahtavia maisemia..

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Anonyymi ja kiitos mielenkiinnosta Retkiremmin sivuja kohtaan.

Kaikkia käymiämme paikkoja voi suositella. Mikä on sitten se paras paikka? Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä ja silleen.

Jos haet hienoja maisemia, korkeita huiputettavia tuntureita ja lisäksi kuntosi on kohdallaan, niin melkeinpä mikä tahansa Ruotsin Lapin paikka on valintasi.

Jos taas metsäisemmät maisemat yhdistettynä lempeän "pyöreisiin" avotuntureihin sekä mukaviin turinointiin kavereiden kanssa nuotiopaikoilla, niin Suomen Lappi ja varsinkin Urho Kekkosen kansallispuisto on suositeltava.

Jonkinlainen kompromissi voisi olla ehkä Suomen Yliperä yhdistettynä Pältasanin ja Barraksen maisemiin. Nuo paikat (myös Suomen puoliset) ovat tosin käytännössä "metsättömiä" eli nuotio/tulipaikkojen ei niistä löydy.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa jätkät! Mukava lukea etiäisenä tulevan kesän reitistä. Tarkoitus on mennä Stora Sjöfalletista (tuttu paikka vuosilta 2010 ja 2012) Sarekin huipulle ja sieltä Ahkkaa valloittamaan. Jäi Ahkkasta pahasti hanpaankoloon 2010, kun pilvet esti nousun huipulle. Skierfen hupulta kaikki alkoi heinäkuussa 2010. Suosittelen kaikille Rapadalenin maisemaa Skierfen 700m:n pystysuoran nolan päältä. YouTubeen kun laittaa "Sarek - en", niin pääsee hieman tunnelmaan. Kiva lukea juttujanne. Tapaamisiin kenties jossain päin Ruåttin lappia. T: HannuS

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve HannuS ja kiitos kommenteistasi. Skierfe näyttää hienolta paikalta ainakin maisemiensa puolesta, mutta mitenkäs on tuo Rapadalen. Vihreää ja jokista, eli äkkiselleen voisi kuvitella sen olevan mäkäräisten ja hyttysten suosiossa oleva hyönteisten taivas ja vaeltajan helvetti.

Muistaakseni nimimerkki "Kauhea mies" vastasi muutama vuosi sitten joko Vaellusnet.comin tai relaa.comi keskustelusivuilla eräälle Rapadalenissa vaelluksesta kiinnostuneelle jotenkin seuraavasti, että jos taivaltaminen ikäväkulkuisessa pusikossa on jees ja tykkää vielä mäkäristä ja hyttysistä niin silloin vaan sinne tai jotain sinne päin. Onko asia näin?

Ruotsiin mennään ensi syksynäkin. Jäi sen verran harmittamaan tuo Abiskon reissu.

Henkkapoeka kirjoitti...

Mitä remmi tietää tähän aikaan kevväästä?? Täällä alakais jo pikkuhiljaa opiskelut riittää tälle vuojelle. Kesällä täytyis sunistella Sisiliaan Etnalle, eka yli 3000 huippu =P =P, pikkunen jäätikkövaellus harjotusmielessä ennen sitä.
Joko etelässä pääsee juoksemaan (Rovaniemellä hiihtokausi vasta loppuu)??

RETKIREMMI: kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan Henkkapoeka

Lumet ovat lähteneet täältä aika kyydillä kiitos yöpakkasten loppumisen. Myöhässähän kevät on joka puolella Suomea, mutta kyllä se kesä kärpäsineen, hyttysineen ja paarmoineen tulee.

Onnea vaan sinulle Etnan huiputukseen. Saattaa kiipeilijöillä hiki virrata ainakin alarinteillä. Varohan putoamasta siellä huipulla kraatterin sisään ;).

Retkiremmi kokoontuu lähiaikoina viimeistelemään tulevan syksyn reissua. Nyt on tarkoitus tehdä n. 100 km:n vaellusreissu, johon sisältyy säiden salliessa ehkpä pari huiputusta. Sitä varten on hankittu uusia kevyempiä varusteita ja kuvaustekniikkaa. Syyskuussa nähdään sitten kuinka äijien kävi.

Henkkapoeka kirjoitti...

Kuulostaa asialliselta, huiputukset on aina mukavia =P. Minnekkä päin Ruottia tällä kertaa?
Onhan se pikkusen erilaista Etnalla kulkeminen ko tottunu liikkumaan pakkasessa lumella ja jäällä..

RETKIREMMI: kirjoitti...

Moro Henkkapoeka, tänä vuonna vedetään Nikkaluoktasta lentäen joko Kebnen tunturiasemalle tai Tarfalaan, ja sieltä patikoiden Abiskoon. Katsotaan kuin äijien käy ;)
Terv. Roope

Henkkapoeka kirjoitti...

=P Tarfalasta vähän erilaiset näkymät Gebnelle. Käykää siinä Abiskon tuntumassa huiputtamassa Kåtotjåkka, Ruottin pohjosin 1900-metrinen - on pirun hyvät maisemat ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, haaveena Paltsan jne. Toistaiseksi minulta puuttuu kunnon kartta suunnittelua varten...suomalainen Halti -Kilpisjärvi ei ulotu ulkomaille.:) Kuinka pitkä oli tuo tekemänne reitti suurinpiirtein, millaiset päivämatkat? T.Tarja

RETKIREMMI: kirjoitti...

Hei Tarja, Pältsanin alue on tosiaan hieno kohde. Olemme Remmin kanssa monesti puhuneet sinne palaamisesta. Se saattaa olla aika todennäköistäkin, tulevina vuosina. Käy ostamassa "BD1 Treriksröset-Rostojávri 1:100000 - Fjällkarta" -kartta, jonka löydät hyvin varustelluista partiokaupoista, tai saat kätevästi kotiin tilaamalla netistä. Meidän tekemämme reitti oli varmaan noin 60 km rinkkojen kanssa, ja 20 km ilman rinkkoja (tukikohtaperiaatteella). Maasto on melko helppokulkuista, joten pääset varmaan samanlaisiin päivämatkoihin kuin suomen lapissa. Hyvää vaellusta ja kesän jatkoa sinulle!
Terv. Roope (Remmin puolesta)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeat sivustot teillä Retkiremmillä. Sivuilta löytyy tietoa niin kokemattomille kuin kokeneillekin vaeltajille. Upea kuvapankki ja mukavat "päiväkirjat".
Valokuvaamisesta kiinnostuneena kyselenkin millaisella kameralla ja onjektiiveilla parin viime reissun kuvat on nappailtu ?

terveisin


Pekka

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Pekka, ja kiitos kivasta palautteesta!

Olemme kuvanneet viimeisten vuosien aikana melko vaihtelevalla kalustolla. Ennen edellistä vuotta (2012) minulla oli matkassa Nikon D300 (+ Tokina 11-16 mm ja 55 mm objektiivit). Eerolla on ollut Monen vuoden ajan Nikon D300 ja siinä zoomi (n. 28-85mm kinokoossa). Muilla Remmiläisillä on ollut Nikonin ja Canonin pokkareita. Viime vuonna päätin itse keventää kamerakalustoani, ja hommasin Fuji X100, johon olin vaelluskamerana melko tyytyväinen. Eero on keventänyt tähän vuoteen, ja nyt matkaan lähtee Nikon P7700. Myös Petrillä ja Sepolla on uudet kamerat.

Kairassa kuvaamiseen yhtenä vinkkinä voisi sanoa sen, että pieni jalusta, puoliharmaasuodin (GND) ja harmaasuodin (ND) antavat hyviä lisäapuja huippukuviin. Vesiputousten vedet saa pitkällä valotusajalla pehmenemään (ND:llä) ja taivaan kirkkaat sävyt mukaan (GND:llä).

Hyviä kuvaushetkiä!

T. Roope

Henkkapoeka kirjoitti...

Joko siellä lähtö polttelee =D ?? Mie käväsin maailman toiseks aktiivisimmalla tulivuorella ja piru vie ko meinas olla kuuma alempana. Pittää jäähdytelä vielä Lyngenissä kohtapuoliin =)..

Har lykke på tur.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Henkkapoeka, kyllä se lähtö polttelee ;-) Toivotaan tänä vuonna parempaa settiä kun viimeksi.

Minäkin olin Tumen kanssa vuonna 2004 aktiivisen tulivuoren huipulla Guatemalassa, ja jännä kokemus oli. Kraaterin reunalla haisi rikki ja oli kyllä hieman karmiva fiilis. Hieno kokemus. Hyviä jäähdyttelyjä jäätikölle!

Terv. Roope

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kävittekö tänävuonna vaelluksella ja jos kävitte, niin milloin tulee kuvia ja kertomus?

Terveisin Innokas blogin seuraaja

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Anonyymi ja kiitos postista!

Kiva, että jaksat käydä sivuillamme. Teimme vaellusreissun elokuun viimeisellä viikolla. Kertomus on viivästynyt hieman johtuen muista kiireistä, mutta se valmistunee ihan lähiaikoina. Seuraavana on vuorossa kuvien valinta. Toivottavasti jaksat odottaa vielä jonkin aikaa.

T. Eero

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

H:gin korkeimmaksi kohdaksi mainitaan myös Heikinlaaksossa Sienitien ja Lahden moottoritien välissä oleva kallio.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan anonyymi ja kiitos postista. Tuo mainitsemasi paikka saattaa hyvinkin oll se oikea korkein kohta. Käymme vuoden 2014 aikana tarkistamassa kaikki pääkaupunkiseudun korkeimmaksi väitetyt paikat. Katsotaan sitten mikä on totta ja mikä tarua.

T. Eero

Henkkapoeka kirjoitti...

Tapaaammako me Emperorin viimesen Suomen keikan merkeissä Tuskassa 29.6 =DD ??

RETKIREMMI: kirjoitti...

Moro Henkkapoeka, kyllä Petri ja Seppo tulee siellä olemaan. Itse pääsen vain Tuskan kahteen ekaan päivään. :)
Terv. Roope

M&J kirjoitti...

Heippa,

olemme lähdössä tuonne Pältsanin alueelle piakkoin mutta karttaongelma vaivaa meitäkin. Olisikohan Retkiremmi halukas laajentamaan toimintaansa kartanvuokraukseen?

t. Mia ja Julia

RETKIREMMI: kirjoitti...

Moikka Mia ja Julia,

Kiva kun olette lähdössä Pältsanin seudulle. Hieno paikka! Me emme Retkiremmin toimesta harjoita liiketoimintaa, emmekä myös kartanvuokrausta :) Käykäähän vaikka Partioaitassa ja kysykää sieltä oikeaa karttaa tai sitten tilaatte netistä!

Aikaisemmin kommentoin: "Käy ostamassa "BD1 Treriksröset-Rostojávri 1:100000 - Fjällkarta" -kartta, jonka löydät hyvin varustelluista partiokaupoista, tai saat kätevästi kotiin tilaamalla netistä"

Hyvää reissua!

Terv. Roope

Tarja kirjoitti...

Moi kaikille, ja kiitos näistä mukavista jutuista ja upeista kuvista. Tällaisen blogin pitäminen vaatii oman aikansa mutta auttaa kyllä muita hirveästi reissujen suunnittelussa. Pohjois-Ruotsiin tässä olisi tarkoitus syksymmällä lähteä. Pitäisi vain päättää jokin reitti, jossa ei olisi kovin paljon suota ylitettävänä, ei pahoja jokien ylityksiä tai pitkiä "risuisia" osuuksia. Ettei mee ihan rämpimiseksi :)
Terv. Tarja, Raahe

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Tarja, ja kiitos kommentistasi :) Onkin hyvä suunnitella reitti sellaiseksi, ettei ainakaan jälkeenpäin tunnu siltä, että oli koko ajan "rämpimässä"... Mukavaa vaellusta!
Terv. Roope

Henkkapoeka kirjoitti...

Sydän paukutti muuten lujempaa ko yhelläkään reissulla tähän asti ko viime Tuskassa marssin Norjan lippu kaulan ympärillä jututtaa Ihsania, Samothia ja Faustia =D mitkä mietteet remmillä E:n vikasta vierailusta Suomen maalla?

RETKIREMMI: kirjoitti...

Seppo ja Petri oli katsomassa Emperorin keikkaa, ja kertoivat olleen hyvä. Toivotaan että tulevat vielä joskus Suomeen.... ehkä 30 v. kiertueella ;)
T. Roope

Anonyymi kirjoitti...

Moi !

Lähdössä Pältsanin seudulle ensi viikolla, kiinostais kuinka kauan teiltä meni aikaa Pältsanin huiputukseen , siis edestakaisin Pältsastuganilta ?

T. Samoojat Arttu/Jukka

RETKIREMMI: kirjoitti...

Moikka Samoojat, olipa hyvä kysymys... Käytimme siihen valtaosan päivästä, kun tutkimme seutua ja kävimme sitten myös Tumen kanssa huiputtamassa Pältsanin korkeamman huipun. Kesto riippuu paljon kunnostanne ja nopeudesta, mutta arvioisin että tuvalta reilu kolme tuntia huipulle ja pari tuntia takaisin hyväkuntoisilta. Tämä siis vain arvio. Tsemppiä reissuun!
T. Roope

Anonyymi kirjoitti...

Nämä teidän vaelluskertomukset ovat huippumukavaa luettavaa��Kiitos ! Onkohan tulossa uutta kertomusta kesältä 2015?

RETKIREMMI: kirjoitti...

Tervehdys Anonyymi, ja kiitos palautteesta! ;) Kyllä on tulossa reissukertomus tältä syksyltä. Kertomuksen teko on jo hyvässä vauhdissa, ja saamme sen julkaistua tulevien kuukausien aikana!
T. Roope

Unknown kirjoitti...

Teillä on hieno blogi ja hienoja reissuja. Erityisesti pidän teidän ottamista kuvista. Ne ovat informatiivisia mutta myös taiteellisia. Myös kuvien jälkikäsittelyyn on selvästi paneuduttu.

T. Asko Ristolainen
www.tervastulia.blogspot.fi

RETKIREMMI: kirjoitti...

Kiitos Asko palautteesta!
T. Roope

Anonyymi kirjoitti...

Hei Retkiremmi!
Kysyisin mielipidettänne; onko liian uskaliasta tai järkevää lähteä Niktaluokta-Abisko patikointiin ilman yöpymistarvikkeita? Sillä ajatuksella, että yöpyisi vain STF:n majoissa. Suunniteltu reitti: Nikkaluokta-Kebenkaise FS-Singi-Sälka-Tjäktja-Alesjaure-Abiskojaure-Abisko, suuniteltu patkointi ajankohta on elokuun ensimmäisellä tai toisella vkolla (2016).
Vastauksesta kiittäen!
Terv. Satu ja Martin

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve vaan Satu ja Martin

Ei ole lainkaan uskaliasta, mutta elokuun 5. - 12. 5 on perinteinen ja erittäin suosittu Fjällräven Classic -tapahtuma http://www.fjallraven.com/explore-fjallraven/fjallraven-classic/before-fjallraven-classic/application eli tuvissa saattaa olla aika ahdasta ja varautukaa siihen, että joudutte ehkä nukkumaan lattioilla. Kannattaa ottaa siis mukaan makuupussi ja makuualusta. Teinä valitsisin siksi elokuun toisen viikon.

Kuten Fjällrävenin sivuilla lukee, niin tapahtumaan odotetaan jotain kahtatuhatta innokasta vaeltajaa, eikä tupien myyntivalikoimasta löydy sen vuoksi ehkä ihan kaikkea, mitä saattaisi tarvita kuten Sälkän tupaisäntä meille kertoi kuten voitte lukea alla olevasta tekstistä

"Minun piti sen vuoksi ostaa uudet Sälkan tuvalta. Isäntä löysi vain yhden pariston, minkä toimivuudesta ei ollut takeita. Samalla isäntä kirosi ruotsiksi koko STF:n touhut, sillä tuvan varastot olivat tyhjentyneet lähes kaikesta myytävästä tavarasta viikkoa aikaisemmin olleen Fjällräven Classic -tapahtuman johdosta, eikä STF ollut toimittanut tuvalle sen jälkeen mitään täydennyksiä". Joka tapauksessa uskon, että teillä on edessänne hieno ja unohtumaton reissu, joten nauttikaa.

Terveisin Eero

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas!
Kiitos vastauksesta, olen todella iloinen, että otin yhteyttä teihin, meillä ei ollut mitään tietoa mokomasta Fjällräven- tapahtumasta. Yritämme päästä metsään La 30.7, jolloin ehtisimme alta pois. Suunnitelmani oli lähteä myös pienillä eväillä ja täydentää ruokavarastoa matkan varrella. Ajattelin, että nukkumista varten riittäisi retkipussilakana, koska majapaikat lupaavat patjan, tyynyn ja peitteen. Yksi asia mitä funtsin, ajattelimme ottaa koiran (cockerspaniel) mukaan. Soitan vielä STF:lle ja tarkistan asian, mutta nettisivujen mukaan heillä on muutamia koira-paikkoja. Täytyy vähän kehua; koira on käynyt Kebnen huipulla! (ei yksin:))
Kiitos vielä kerran!
Terv. Satu ja Martin & Hemmo

Unknown kirjoitti...

Vuonna 2008 lähditte kolmen valtakunnan rajalta kalottireittiä pitkin Pältsastugaa kohti. Yhdessä kuvassa, ihan alkutaipaleelta, on kammi. Muistatteko missä tämä kammi oli? Oliko se avoin? Missä kunnossa?

RETKIREMMI: kirjoitti...

Terve Roy, muistelemme että tuo kammi oli kohtuullisen huonossa kunnossa, mutta varmaa tietoa ei valitettavasti ole.
T. Roope

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Onko ottamianne kuvia mahdollista ostaa digimuodossa. Jotkut kuvat ovat niin upeita, että voisin vedostaa ne ja laittaa seinälle komisteeksi.

RETKIREMMI: kirjoitti...

Hei Anonyymi, jos olet kiinnostunut jostain kuvasta/kuvista, niin olethan yhteydessä omalla nimelläsi mailiimme (retkiremmi(at)gmail.com) niin katsotaan asiaa tarkemmin.
Yst.terv. Roope