torstai 19. elokuuta 2010

Vuoden 2010 Kebnekaisen reissun ruoanpakkausilta

Homma järjestettiin perinteiseen tapaan Eerolla. Heikki saapui jämptinä miehenä sovittuun aikaan, mutta Vaitelias Neljäs Miehemme Tume yllätti meidät soittamalla ovikelloa heti seuraavana tulijana. Hän on ollut tähän asti näissä asioissa ns. jälkipään vartija.


Muutkin ilmestyivät paikalle ja aloitimme purkaa kauppakassien sisältöjä. Sapuskaa tuntui riittävän ja joku "epälevä Tuomas" arvioi, että tulikohan sitä ostettua liikaa. No asia selviää sitten, kun ollaan tultu Kebnen maisemista takaisin Nikkaluoktaan.


Jutun aihetta riitti lähinnä säästä, sillä Kebnekaisen ja Tarfalan pitkän säätilan ennusteet näyttävät muuttuvan lähes päivittäin. Totesimme, että saavuttuamme Kebnekaisen tunturiasemalle katsomme siellä tuoreimmat ennusteet ja päätämme niiden pohjalta menemmekö ensin Tarfalaan vai jäämmekö tunturiasemalle.


Kirjoittaessani tätä torstaina 19.8. ennustettiin alueelle ensi viikon lähes jokaiseksi päiväksi heikkoa sadetta. Aiemmissa ennusteissa Kebnen tunturiasemalle oli luvattu tiistaiksi ja keskiviikoksi puolipilvistä, jolloin Kebnen huiputus olisi ollut mielekästä tehdä. No paikan päällä nähdään mikä on todellinen tilanne.

Vantaalla 19.8.2010

Eero

Ei kommentteja: