lauantai 3. lokakuuta 2009

Vuoden 2008 reissun kuvat suurempana ja laadukkaampana

Olemme julkaisseet parannetut kuvat vuoden 2008 Pälstan ja Barraksen vaelluksesta. Syynä uudelleenjulkaisuun ovat tietyt lataustoiminnon pakkaussäädöt, jotka johtivat kuvien laadun merkittävään heikkenemiseen. Kehotamme myös muita Picasa -verkkoalbumia käyttäviä, tai sen käyttöä harkitsevia huomioimaan lataustyökalussa (Picasa Web Albums Uploader) olevat asetukset.

Suosittelemme, että viimeistelet julkaistavat kuvasi käyttämässäsi kuvankäsittelyohjelmassa (esim. Adobe Lightroom, Adobe PhotoShop CS3, Gimp, yms.). Kaikkien muiden korjausten/muokkausten jälkeen kuvat säädetään haluttuun kokoon ja terävöitetään verkkokatselua varten. Picasa Web Albumus Uploaderissa on asetus "Scale large photos for:", jossa käyttäjälle tarjotaan kolmea eri latausvaihtoehtoa. Näistä kannattaa käyttää ainoastaan "Actual Size (slowest upload)" vaihtoehtoa, jolloin kuvat siirtyvät alkuperäisessä muodossaan verkkoalbumiin. Tällöin niin kuvan koko kuin sen terävöitys säilyvät ennallaan.

Pitemmittä puheitta: Pätsan ja Barras sekä kolmen valtakunnan raja 2008 uusien kuvien saattelemana!

Panoraama Pältsanin eteläisen ja pohjoisen huipun välisestä satulasta.

Lopuksi vielä lyhyt väliaikatieto: tämän vuoden vaelluskertomus kuvien kera on parhaillaan työn alla ja valmistuu lähiaikoina. Hyvää kannattaa odottaa. :)

Eero ja Roope

Ei kommentteja: